COR BANKEN

JP: “Mijn reactie op het merk Cor? Dat is kwalitatief top, het beste wat er te koop is. De Conseta is de best zittende bank van alle banken. Na vijftien jaar zit een Conseta nog exact hetzelfde. Ik ben zelf in de fabriek geweest en was getuige van het handwerk en de beste materialen. Cor betekent producten die allemaal tot in de puntjes zijn verzorgd. Wat je ziet en wat je niet ziet.’

COR
‘Ware schoonheid komt van binnen’. Dat is natuurlijk de halve waarheid. In werkelijkheid vallen wij in eerste instantie voor het model, de vorm, het materiaal, de charme, of alles tezamen. Dat de iconen zoals de Conseta, Kelp, Nuba, Mell of Trio wereldwijd bij mensen thuis te vinden zijn, ligt er vooral aan dat ze mooi zijn. PRACHTig zelfs.

Het is evenzeer waar, dat schoonheid ook van binnen komt. Wanneer een zitmodel na enige tijd niet meer prettig aanvoelt, wanneer de vulling meegeeft, de vorm verloren gaat, de stoffering verschiet of het leder verschraalt, dan doet die in eerste instantie prachtige buitenkant er niet meer toe. Net zozeer kan een meubel niet ‘mooi’ zijn, wanneer het de omgeving, mens en dier, belast door zijn productie.

Daarom zijn de buiten- en binnenkant van even grote waarde. De oogverblindende schoonheid kunt u zelf beoordelen door alleen al naar een COR-bank te kijken. Het comfort dat van binnenuit komt, zult u in eerste instantie zelf moeten ontdekken. Eenmaal in deze hoogwaardige kwaliteit verzonken, gesteund en gedragen, zal u deze buitengewone zitkwaliteit op waarde kunnen inschatten.

“In deze hectische tijden, zouden dingen moeten zijn, om ons aan vast te kunnen houden. Dat zijn de dingen die wij maken” Leo Lübke, eigenaar COR.

LEER
Onze COR-collectie omvat meer dan honderd verschillende ledersoorten en kleurmogelijkheden, van stevig natuurlijk leer tot een fijne bijna papierdunne dikte. Er is een veelvoud van sterktes, oppervlaktes en kleuren verkrijgbaar. Van het echte waardige natuurlijke PURO leder, tot aan de ambachtelijke, robuuste en zeer functionele DURA kwaliteit, en daartussen onze gulden middenweg: het bewerkte SEMI-leder.

STOFFERING
Pure wol, karakteristieke lijnen, vederlicht geweven, lichte katoenen…elke materiaal heeft zijn eigen toepassing en eigenschappen. En omdat dat zo is, kan de COR collectie nagenoeg elke wens in vervulling laten gaan. Meer dan 430 verschillende kwaliteiten en materialen, kleuren en stofdiktes omvat de COR stofferingscollectie. Dat klinkt veel, maar dat is uit al het aanbod in de wereld maar een kleine selectie. De COR stofcollectie is het resultaat van een wereldwijde gerichte zoektocht, zowel in de out back van Australië tot in de katoenplantages van Azië, of de kennis uit een Europees laboratorium.

HOUT
Het zorgt voor het raamwerk van de COR meubelen. Het zorgt ervoor dat het ook na jarenlang gebruikt nog draagt. Om het zo te houden, maken we alleen gebruik van het massieve beukenhout uit Duitsland.

OVER COR
Cor is een familiebedrijf, gestart in 1954, gehuisvest in een kleine fabriek waar 210 mensen werkzaam zijn. Van begin tot eind zorgen zij voor het vervaardigen van de COR banken.

IN DE DESIGN STORE VAN PRACHT
MELL LOUNGE: deze bank is meester in het voorkomen van uitnodigend en comfortabel zijn en toch zeer elegant tegelijkertijd. Dit is dankzij de diepe zitoppervlaktes en comfortabele kussens die erop rusten. Het resultaat? Niet alleen de bank maar ook de eventueel bijpassende stoelen, krukjes en tafel lijken te zweven. Het geeft een lichtheid in uw interieur. De MELL LOUNGE met zijn lossen kussens maakt indruk in uw woonkamer, op zichzelf, maar ook in een ensemble. De losstaande elementen kunnen eindeloos worden gecombineerd is verschillende opstellingen. Open of gesloten armleuningen, losstaande of aansluitende hocker, alles is mogelijk.

TRIO: als je je een voorstelling probeert te maken van wat de TRIO allemaal kan, kun je je geen betere bank bedenken die voorziet in onze drukke roerige levens. Dankzij het modulaire systeem, is de TRIO niet alleen volledig aan te passen aan hoe de mensen leven, maar is het ook perfect aan te passen aan de diverse stijlen van mensen. Of het nu wordt geplaatst in een minimalistisch interieur in Tokyo of een lichte loft in Denemarken, of in een warme oriëntaalse kamer in Marrakech: Trio’s vormen kunnen in een ongelofelijk aantal opstellingen worden neergezet en zullen altijd naadloos opgaan in hun omgeving. Naadloos is hierbij een metafoor, want de buitenste naden van deze bank zijn altijd eye-catching. Dubbele steken, hoge kwaliteit en vakmanschap.

ANDERE MODELLEN
COR heeft nog prachtige collectie voor u te ontdekken. Zoals het bestverkochte item ‘Conseta’.
“Je zou deze bank een mijlpaal kunnen noemen, alleen dat klinkt zo oncomfortabel.”
Zijn naam is te danken uit het Latijn, waar ‘consedere’ betekent ‘samen zitten’, en ‘consetus’ samenzittend. Ook het model ‘Conseta’ is , net als zijn naam, een klassieker.
Maar bekijk ook eens het model ‘Kelp’, ‘Flint; of ‘Nuba’.

Graag nodigen wij u uit deze luxueuze zitmogelijkheden bij ons te bespreken. Kom naar de winkel of neem contact met ons op.