MONTIS BANKEN

MONTIS

Omarm het comfort

Montis gelooft dat mooie vormgeving ook gewoon comfortabel moet zijn. Daarom maken zij meubelen die geïnspireerd zijn op de wensen van het moderne leven. PRACHT begrijpt dat de makers van Montis geen esthetiek willen inleveren voor comfort. Maar ook geen comfort voor esthetiek. Dat is de luxe van een goed Montis ontwerp. Met hun vakkundige details verleiden ze daarentegen eerst het oog.

OVER MONTIS

De afgelopen vierenveertig jaar heeft Montis meer dan honderd meubels ontworpen. De gebroeders Van den Berg betreden in 1974 de markt met een duidelijk visie: het vormgeven van moderne meubelen met een superieur zitcomfort. Van klassiekers tot vernieuwende eigentijdse ontwerpen, het zijn altijd ontwerpen die passen bij het moderne leven. Dag na dag perfectioneren vakmensen – met bijna oneindige vrijheid in de creatie – het zitcomfort.

ICONEN

De iconen van vandaag worden de klassiekers van morgen. Elke dag blijft Montis innoveren met vormgeving die inspeelt op de wensen van nu. Maar welke vormgeving het ook betreft, het resulteert in een iconische bank die je omarmt na een lange werkdag. Of in een sublieme stoel die je vrienden verwelkomt voor een diner. Of een grandioze fauteuil die je uitnodigt ontspannen je mail te lezen.

KOM EENS ZITTEN BIJ PRACHT

…OP DE DOMINO: ZITTEN ZOALS HET IN HET INTERIEUR UITKOMT

Domino is dat bekende spelletje met rechthoekige blokjes die elkaar omgooien. Het kost weinig fantasie om te begrijpen waarom dit icoon van Montis de naam ‘Domino’ draagt: het is een compacte verzameling van rechthoekige en tegelijk zachte blokken. Zittingen, ruggen en armen waarmee oneindig veel opstellingen te maken zijn; een traditionele twee-drie- of vierzitter, maar ook de ultieme loungebank of een intieme chaise longue. En zelfs dubbele zitrichting. Soepele kussens kunnen aan dit ‘dominospel’ worden toegevoegd, zoveel men wilt.

…OP DE AZTEC: EEN ECHTE LEEFBANK

De forse leuningen van de Montis Aztec geven de bank haar uitnodigende uitstraling en comfort. Als u gaat zitten is het alsof de bank u als het ware omarmt. Naast comfort is de bank op allerlei manieren te gebruiken. Door de strakke en vlakke leuningen kunt u hier moeiteloos allerlei spullen op kwijt. Of om zelf op de leuning te gaan zitten.

…OP DE AXEL: EEN HOLLANDS ZITLANDSCHAP

Met zijn langgerekte zitvlakken is de AXEL een Hollands zitlandschap. De nuchtere vormgeving met zijn ongeëvenaarde zitcomfort is met recht uitgegroeid tot een eigentijds icoon, vinden ook wij bij PRACHT. Kenmerkend is dat het onderstel bijna aan het oog wordt onttrokken. Dit zorgt voor een open karakter. Het geheel is opgebouwd uit rondom afgewerkte elementen die je flexibel kunt opstellen. Net als de kussen. Dus…verwelkom je vrienden met een goed glas wijn.

“ De Axel: modulair, elegant en een tikje nonchalant.”