‘Residentie Meilust.

“Sinds 8 mei van dit jaar woon ik in de Residentie Meilust in Bergen op Zoom. Het is een voormalige verzorgingsflat die nu helemaal is omgetoverd tot modern en luxe appartementencomplex. De prachtige entree met uitnodigende receptie liet mij meteen thuis voelen. Elke bewoner deelt hier de gezamenlijke accommodaties maar leeft ieder in een eigen gerenoveerde woonruimte. De verhuizing naar mijn woonruimte is voor mij een hele stap geweest. Na het overlijden van mijn man, anderhalf jaar geleden, merkte ik meteen: ons woonhuis is te groot voor mij alleen. Rond kerst 2019 hakte ik de knoop door. De verkoop betekende afscheid nemen van een gezamenlijk hoofdstuk en heel veel antiek meubilair.”

“Meer dan veertig jaar had ik mij omringd door een landelijke woning met donker eikenhouten plafond, goudkleurige velours gordijnen en antieke plavuizen uit een voormalige kerk en molen. Antiek voerde de boventoon, met klassieke donkerbruine kasten en tafels. Toen ik voor de Residentie Meilust tekende, wist ik meteen, er kunnen slechts enkele stukken mee. Maar ik ben ook wel iemand, die kan zeggen: ‘het zijn maar spullen, weg ermee’.

Zeker wanneer ik er jaren met plezier van heb genoten, dan ben ik dankbaar voor hun ‘diensten’, maar kan ik ook loslaten. Zo zei ik gedag tegen mijn donkerhouten eethoek uit 1969, compleet met Perzisch tapijt erop en onder. De eethoek is rechtstreeks naar een show room voor oldtimers gegaan in Koekangen, in het noorden van Nederland. Ook heb ik veel weggegeven, zoals een groot kruis, dat heb ik aan de kerk geschonken. Mijn man ik hielden van religieuze kunst”.

“Eenmaal de sleutel van mijn appartement, was het een blank canvas. Ik kon wel wat inspiratie gebruiken, dus bezocht wat vrienden. Het was een oud-collega van mij die een schitterend tv-meubel had. Zij vertelde mij dat deze van Pracht was. Zodoende kwam ik in contact met Jean-Pierre. Eenmaal voor zijn etalage staand, was inspiratie opdoen geen enkel probleem. Ik viel als een blok voor het Interlupbe wandmeubel als tv-meubel! Vanaf tel één verliep het contact met Jean-Pierre heel plezierig. Hij is niet opdringerig, schetst mogelijkheden en geeft eye-openers. Zijn spullen zijn niet goedkoop, maar ik werd er geweldig geholpen. Zo wilde ik boven de Interlupbe wandmeubel wel wat hangplanken maar zonder achterpanelen. Jean-Pierre luistert dan heel goed naar mijn wensen en bood een oplossing aan van Kettnaker, prachtig passend bij de Interlupke eronder en nu heel mooi ‘zwevend’ aan mijn muur erboven. Hij komt hiervoor eerst langs, schetst ideeën drie dimensionaal op de computer, het is een constructieve samenwerking.’

“Een bank kon ook niet ontbreken. Meteen besloot ik een bank te nemen die ik in de showroom zag staan. Het bleek de Conseta te zijn van het merk Cor. Een andere die mijn oog trok was van groen velours, alleen Jean-Pierre attendeerde mij op het feit dat deze iets minder goed zit wanneer je ouder bent, zoals ik. Het werd dus de Conseta, in lichte uitvoering en met metalen poten.  Dat kon ik allemaal zelf bepalen, de stoffering en het frame. Jean-Pierre hielp met de kleur en stofferingsstalen om die ook matchend te maken bij een kleed. Want dat wilde ik ook, een warm ‘eiland’, waar ik lekker op de bank kon kruipen met een zacht vloedkleed eronder. Degene die ik zag liggen werd ‘m. ‘Ik vind ‘m gewoon mooi, waarom zou ik verder zoeken?’  En zo ging ik voor de Miinu, in de kleur Beige Gray.

“Het appartement begon ik al steeds meer tot een thuis te maken. Het enige wat mij nog stoorde was een donkere hoek achterin de woonkamer. Hier reikt het licht van buiten niet goed. Het was Rick van de afdeling Pracht-Verlichting die mij tijdens een van mijn bezoekjes aan de winkel zei: ‘Je zou hiervoor een uplighter moeten nemen, dat is een spot die alles wat u maar wil ophaalt. U kunt hem prachtig op uw antieke kast laten schijnen, om de donkerte te doorbreken. Het bleek een gouden zet. Ik wenste meteen ook dat het icoon, een relikwie uit een Russisch orthodoxe kerk ook zou worden uitgelicht. Nu met de juiste sport erop is hij werkelijk adembenemend”.

“Mijn lievelingsplekje is overdag hier op de bank bij het raam. Zo kan ik goed de krant. ’s Avonds zit ik graag op de andere kant van de bank. Dan kan ik mijn benen strekken terwijl ik tv kijk.”

“Mijn oudste zoon gaf mij het idee om boven mijn bed ook planken te doen, net zoals in mijn woonkamer. Ik zocht al een tijdje naar een geschikt kastje, maar kon eigenlijk niets vinden. De wandplanken van Interlupke, en deze mét achterwand, vind ik mooi in de slaapkamer. Ik ga er nog wat boeken bijzetten.”

“Op aanraden van Jean-Pierre heb ik met de salontafel gewacht. ‘Kijk eerst maar eens hoe het in het echt is, als alles wordt geleverd’. Hij wist ook dat ik erg gehecht was aan mijn antieke salontafel. Toen de bank en het vloerkleed er lagen, zag ik meteen dat mijn oude salontafel te groot was. Jean-Pierre komt dan meteen even een paar salontafels uitlenen. ‘Kijk maar even de komende dagen wat u bevalt’.

“Inmiddels ben ik helemaal gesetteld. Met dank aan Pracht! Ik vind het belangrijk de wijze waarop ik door Pracht als klant word behandeld. Ze zijn niet goedkoop, maar met deze meubelen kan ik nog mijn hele leven door en dat voelt geborgen en thuis. Pracht betekent voor mij: ontzettend sympathieke mensen die hard lopen voor hun zaak.  Ik voelen mij daar in ieder geval heel erg prettig bij.”

PRACHT over dit project:
We zijn gestart met inmeten ruimte en dit vertalen in een 2D plattegrond voor de maatvoering deze naar 3D vertaald voor indruk wandmeubel en bank t.o.v. de ruimte (zie 3D tekeningen). Gat door de muur gemaakt ivm stroom doorvoer, inventarisatie lichtpunten en advies voor 1 wandlamp en 1 plafond spot. Advies in slaapkamer voor tafellamp en wekker dmv Interluebke Lilu wandoplossing. Audio oplossing op meubel. Bestaande meubel afgevoerd. Na realisatie plaats schilderijen bepaald en opgehangen. Met name de grote bestaande antieke kast komt mooi uit bij de nieuwe strakke meubelen. 
Bekijk andere binnenkijkers