Dochter uitgevlogen, kamer leeg. Zo werd een mooie ruimte bij Corienne en Rob in Bergen op Zoom langzaamaan steeds meer een plek voor het stallen van spullen. Zonder zolder of kelder was de leeggekomen kamer al snel gedegradeerd tot een rommelhok. Doodzonde vonden ze allebei, want op zich is het een prachtige ruimte met open zicht op de tuin. “Daar wilden we meer van genieten”.

Werkruimte
“Als zelfstandigen met ieder met een eigen bedrijf hebben we allebei een eigen boekhouding bij te houden, licht Rob toe. “Dan is het fijn om goed achter een bureau te kunnen zitten in plaats van altijd twee laptops op de eettafel”. Corienne vult aan: “Daarbij doe ik nog een studie, waarbij ik het liefst een rustige werkplek heb. Naast boekhouding, administratie en studie, wilden we beter onze spullen wegbergen. Zoals onze jassen en ordners”.  Hun wensen werden steeds concreter. Een bureau voor allebei om aan te werken, opbergruimte, maar toch ook nog steeds een fijne plek voor logees.

Volledig ontzorgd
Bij PRACHT had het stel al eerder een televisiekast gekocht. Rob: “We kennen Jean Pierre en zijn vrouw Ingrid al jaren. We vroegen Jean Pierre eens na te denken over deze ruimte. Ik had totaal geen zin om zelf te denken. We wilden eerlijk gezegd helemaal ontzorgd worden. Ik had geen zin om zelf een aannemer of stukadoor te regelen. Ik wilde de sleutel geven en klaar. Jean Pierre kwam al snel met een ontwerp. Hij zei: ‘Kom maar naar de zaak, met groot beeld, in 3D, dan geef ik er tekst en uitleg bij.”

Corienne: “Door deze presentatie werden wij steeds enthousiaster. Je begint samen opnieuw aan een fase. Een nieuwe start. Leuk, dit gaan we doen. Zo kwamen er mooie suggesties voorbij, behang van Masureel een kast van Interlübke, prachtige bureaustoelen van COR, een lamp voor boven het bureau van het merk Modular, wandlampen, een slaapbankje van Freistil. En eigenlijk hebben we op alles ‘ja’gezegd. Het klopte gewoon! En het was ook zo verrassend. Nooit zouden we bedacht hebben het bureau langs het raam richting de tuin te positioneren. De wandkast geeft door deze opstelling privacy aan de logee. En het behang is echt de kers op de taart. En vooruit, nu alle kabels en zaken werden aangelegd, dan ook maar meteen een televisie laten aanleggen. Van pvcvloer/houtenvloer tot plafond, constructief, stroom, cv, schilder en behang: alles is in 2 maanden getransformeerd.”

Vertrouwd
Rob: “Het fijne is, alle werkmensen konden we allemaal stuk voor stuk vertrouwen. Zij kennen hun vak en zijn nette lui. We hebben Pieter Bernaards van Bouw & Verbouw onze huissleutel gegeven, en Jean Pierre volgde het ook allemaal mee en stuurde bij waar nodig. Die service is heel wat waard. En dat merk je ook van de merken die Jean Pierre levert. Zoals het keramieken bureau van Metaform. Bij levering is er door transport een barst ontstaan. Meteen toen dit ontdekt werd, is er actie ondernomen. Bureau eruit, nieuwe onderweg. Direct merk je: hele goede service. Je betaalt dan ook niet voor rotzooi. Jean Pierre gaf meteen aan: ik ga meteen de fabrikant bellen!

Als we weer iets willen kopen wat lang mee moet gaan, dan gaan we naar PRACHT. Mooie spullen, goede service en ze denken volledig met je mee.

PRACHT Wonen over dit project:

We hebben voor Dennis en Marieke een 3d rendering gemaakt om de situatie in beeld te brengen. `Dit gaf een beter beeld over hoe zaken eruit kwamen te zien. Na een enthousiaste ‘ja’ zijn we voor ze aan de slag gegaan.

Bekijk andere binnenkijkers