Het Grote Arsenaal in Bergen op Zoom is de locatie van deze binnenkijker. De oude munitieopslag stap je binnen door een immens dikke robuuste ronde deur. Dat het gebouw op de monumentenlijst staat, is niet gek. Je waant je meteen een paar eeuwen in het verleden. Het Grote Arsenaal diende naast munitieopslag ook als opleidingsgebouw voor militairen. Anno 2020 daarentegen huizen hier verschillende bedrijven, waaronder ook Handelsbanken.

Jeroen Wiertz is directeur van Handelsbanken in Bergen op Zoom. Sinds 1 november 2019 heeft  – een bank van Zweedse origine – gekozen het stoere ‘Grote Arsenaal’ te betrekken. Wiertz: ‘De zaken gaan goed. We hadden meer werkplekken nodig. Ons vorige pand in het centrum van Bergen op Zoom volstond niet meer. Dat betekende dus verhuizen en een nieuwe inrichting bepalen met een lokaal tintje.’’

‘Omdat Handelsbanken een persoonlijke relatiebank is voor particulieren, ondernemers en bedrijven is maatwerk en dus een persoonlijke aanpak kenmerkend voor onze dienstverlening. Korte lijnen met een persoonlijke accountmanager op het lokale kantoor, die ook nog eens de meeste beslissingen direct zelf kan nemen. Een duurzame relatie aangaan en direct persoonlijk contact onderhouden staan voor ons bovenaan. Lokaal en altijd dichtbij. Daarom was het ook logisch om onze inrichting te laten verzorgen door ondernemers uit de omgeving. In ons geval betekende dat we de verlichting door Rick Lancel van PRACHT Wonen –Verlichting lieten verzorgen’.

‘Naast een vaste huisstijl met een bepaald kleurenpalet en bepaalde natuurlijke materialen, kom je op onze kantoren bijvoorbeeld ook vaak een gestileerde afbeelding van het Zweedse Dalapaard tegen, als symbool voor Zweden, het moederland van Handelsbanken. Als uitgangspunt wilden we veel Scandinavische elementen verwerken in ons kantoor, dus het gebruik van veel hout en wit. Natuurlijke items. Dat zie je ook vertaald in onze lampen. Zij moesten de ‘emotie’ van Scandinavië hebben, maar dan wel met de juiste licht hoeveelheid en kwaliteit. Ik vind het ontzettend goed gelukt. Sommige originele plafondlampen mochten niet verwijderd worden vanwege hun monumentale status, maar dat plaagt het geheel absoluut niet. De lampen die Rick Lancel ernaast heeft gehangen, zijn zulke eyecatchers, daar valt het plafond bij in het niet! Ze zijn enorm groot, maar dat was ook nodig om het galmen in deze ruimte te doorbreken Lucceplan Farel, stof vilt, tevens geluiddempend. Ze geven heel natuurlijk licht, maar dempen ook onnodig geluid. Daar heeft PRACHT slim in meegedacht!’

Mijn favoriete lamp hangt in de ‘Middelburg’ kamer. Omdat we vanuit Bergen op Zoom ook Zeeland bedienen, wilden we twee verschillende ontvangstkamers ontwerpen. De ene kamer heeft als behang de stad Middelburg. Zodoende voelen bezoekers toch de connectie met hun omgeving. De lamp die we daar hebben hangen is misschien wel mijn favoriet. Het is in wezen een houten schelp de ‘Luceplan Illan 80 Hout’. De connectie met Zeeland is niet ver te zoeken natuurlijk. Hoe deze lamp sfeer geeft in deze zakelijke ruimte, is exact goed. Het creëert een aangename ruimte. Een thuisgevoel.

In de ‘Bergen op Zoom’ kamer hangt de ‘Octo 4020’ lamp van Secto.  Ook al zo’n fijne ontvangstruimte, mede door de verlichting.

‘Sommige lampen hadden we al van PRACHT hangen in ons vorige pand. Die zijn gewoon meeverhuisd. Door hun functionele en eigentijdse look hebben we daar nog steeds plezier van. Boven de bar in onze open keuken hangen de keramieken ‘Marset Pleat BOX Pastel’ …Ook zij passen precies bij onze natuurlijke look.

OVER HANDELSBANKEN
Handelsbanken (Zweedse Handelsbanken) is een persoonlijke relatiebank voor particulieren, ondernemers en bedrijven.

Maatwerk, hoge servicekwaliteit en een persoonlijke aanpak kenmerken de dienstverlening. Ze werken met korte lijnen. U zit direct met de beslisser aan tafel. Want de meeste besluiten worden door uw persoonlijke accountmanager op het lokale kantoor genomen.

Een relatie met Handelsbanken start meestal met een hypotheek of andere financiering. Aanvullend bieden we u diensten zoals beleggen, sparen en betalen. Een duurzame relatie en direct persoonlijk contact staan hierbij voorop.

Meer info

Bekijk andere binnenkijkers