Voor een passend totaaladvies, moesten we bij PRACHT zijn.

Het was op Black Friday in December 2020. We liepen alleen maar even binnen bij PRACHT om te kijken naar een nieuwe televisie…

Debbie: “Toen we naar de televisies keken, viel onze blik meteen op de COR Conseta bank. ‘Zou dit mooie model niet wat voor ons zijn?’ We raakten in gesprek met Jean Pierre. En niet alleen over televisies. We kwamen erachter dat Pracht ook adviezen geeft over woonhuisinterieur en klanten begeleidt bij een eventuele ‘restylling. Eigenlijk hadden we dat hard nodig.  We waren niet tevreden met de indeling van onze grote L-vormige woonkamer en de aansluiting met de open keuken. Ook was onze donkere parketvloer aan revisie toe. We zochten een nieuwe start, nu de kinderen groter zijn en een voor een uitvliegen. Maar hoe we het ook inrichtten, nooit stond het helemaal op de juiste plek. ‘Zal ik eens komen kijken?’, stelde Jean Pierre voor.

Persoonlijke vragen
Thomas: “Centrale vraag aan Jean Pierre tijdens zijn bezoek was: “hoe kunnen we de indeling van deze grote ruimte verbeteren zodat de keuken, eet- en zithoek en tv-ruimte beter uit de verf komen?”. In de voorkamer was er een zitruimte, maar deze werd te weinig gebruikt. Wanneer we dit omdraaiden, dan was de tv-ruimte te klein en hadden we weer een te grote ruimte in de achterkamer. In het midden van de kamer stond een grote antieke eettafel met matige belichting en een gashaard ernaast. Daarnaast stonden een grote donkere antieke kast en piano in de kamer. Heel bepalend en vrij donker allemaal. Jean Pierre vroeg ons: ‘wat wil je met je kamer, welk gevoel zoek je, hoe leef je’, om vervolgens met ons de functies van de open ruimte te bepalen.

Onze wensenlijst
Thomas: “Door het goede doorvragen van Jean Pierre, kwamen onze wensen boven tafel: we wilden dat de loop in onze kamer goed is tussen keuken en eettafel en zithoek. Dat de zichtlijnen naar onze schilderijen kloppen. Dat er verbinding blijft tussen de ruimtes, maar dat de ruimtes wel op zichzelf staan. Ik wil, als ik piano speel, contact hebben met de mensen aan de eettafel of die aan het koken zijn.” Debbie: “En we wensten een hoek om samen te relaxen. Daarnaast een televisieopstelling en ergens een fijne stoel om te lezen. In het midden, een eettafel als het ‘centrum’, met een goede verbinding naar de keuken. Samen eten en koken vinden we heel leuk en belangrijk.”

Ontwerp suggesties
Kort daarna liet Jean Pierre een aantal 3-dimensionale tekeningen zien met verschillende kamer-indelingen. Hierbij kwam het idee van een ‘room divider’ telkens naar voren, waarbij de open ruimte in tweeën werd gedeeld. Interessant, maar we wilden deze opdeling eerst uitproberen. Tijdens een paar weken zetten we onze oude kast met een wit laken erover dwars in de ruimte. Het bleek heel goed te kloppen, de zichtlijnen en leeffuncties vielen op zijn plek. Maar, vroegen we af, hoe moet zo’n room divider er dan uitzien?

Kleuren- en stoffenpalet
Debbie: “Voor de materialen, kleuren en stoffen gingen we naar de winkel van PRACHT.  Het vinden van een gebalanceerde kleurstelling vonden we heel moeilijk. Wat fijn was, dat Jean Pierre al wat kleur- en stoffencombinaties had klaargelegd. Dat hielp ons enorm met kiezen. We hadden onze zinnen al gezet op een witte eettafel van MDF Italia. ‘Als je dan ook een witte kast kiest als room divider, dan wordt het te klinisch. Ga eerder voor zacht beige, dan wit’, adviseerde Jean Pierre. Die kleurtoon is vervolgens doorgetrokken als leidraad met het behang van Masureel en het tv-meubel van Kettnaker. Tegelijkertijd hebben we de donkere vloer opgeschuurd naar een lichte houtkleur. In dit proces, kwamen we steeds meer uit op wat we mooi vinden. Rustige kleuren, mooie zichtlijnen, en overal een fijn gevoel in de kamer.

Speels en optimaal
Jean Pierre heeft helpen inmeten, waardoor de ruimte optimaal is benut. Door te kiezen voor een vrij lange bank en lang tv-meubel heeft de voorkamer nu veel diepte en ruimte. Het lijkt veel groter dan voorheen. De rommelige boekenkast is weg uit de kamer. De boeken hebben hun plek gevonden in de room divider en op zolder. Omdat de room divider iets van de muur afstaat en deels open is, blijkt het een mooi brekend element in het midden van de kamer. Door op strategische plekken wat kleur te brengen met een contrasterend behang, zowel in kleur en structuur, is er extra warmte in ons huis gekomen.

Uitlichting
Samen met Rick Lancel hebben we ook naar de verlichting van de woonkamer gekeken. Er was opnieuw licht nodig boven de verplaatste piano en de nieuwe eettafel. Voor extra sfeer adviseerde Rick wandlampjes TossB van Tibo.  De leidingen hiervoor hebben we zelf ingefreesed om geen kabelwerk te zien.  Meteen heeft hij ook de reeds aanwezige spots in ons plafond gereviseerd én omgezet naar ledverlichting. De lamp Lighture in bamboe boven de eettafel brengt samen wat we graag wilden: gezellige verlichting van de centrale plaats in de kamer.

Nieuwe plannen
De zithoek in de achterkamer wordt nog verder ingericht in 2022. Er komt een blauw karpet van Miinu met twee leadblue bankstellen van Freistil Rolf Benz. Banken met aan de zijkant een open einde, zodat het weer ‘open’ blijft. Met mooie kussens wordt ook dat een fijne plek in de nieuwe kamer. Daar kijken we nu alweer naar uit.

Waarom Pracht?
Debbie: “Mensen moeten weten dat we dit assortiment gewoon in Bergen op Zoom hebben! Dat moeten we koesteren. Grote winkels bieden wellicht veel keuze voor soms een goede prijs, maar voor een totaaladvies toegespitst op wie JIJ bent, dat vind je niet in zo’n grote winkel. Dat is maatwerk en moet groeien. Pracht heeft ons daarin prima begeleid. Het resultaat is perfect: we hebben nu Kerst met familie en kinderen gevierd, en de kamer doet precies wat we wilden, zowel als we met 2-en, of met kinderen zijn. Dat is zo fijn!”

Plan met op maat gemaakte Roomdivider van KettnakerEindresultaat
PRACHT WONEN over hun interieur advies:

Genoeg ruimte, maar wat er mee te doen. Dit was de centrale vraag. In dit geval, na een uitvoerig intake gesprek in de winkel, was het goed om eerst in het huis zelf te gaan kijken. Je voelt dan de sfeer en kunt praktisch in elke hoek gaan staan.

In het gesprek aan huis merkte ik dat ze op zoek waren naar een gezellige leefstijl. Er word regelmatig gekookt voor familie en vrienden. Er word muziek gespeeld, maar ook tv gekeken. Soms wil je gescheiden zitten (cocoonen voor de tv of een boek lezen bij het raam), met zijn allen die Netflix film zien of naar het Nederlands elftal kijken. Uiteindelijk 3 interieur opties gemaakt waarbij degene hieronder het is geworden. Dit is de praktische kant van het verhaal die bijna rekenkundig word ingevuld. Daardoor heb je ook het voordeel dat je nooit iets koopt wat achteraf niet de goede maat blijkt te hebben.
Hierna word er gekeken naar de invulling, welke bank, welk karpet, welke verlichting. Hierbij komt natuurlijk ook meer emotie om de hoek kijken. Wat vindt je mooi, wat past erbij de huidige meubelen?
Als voorbeeld de bank. Het belangrijkste wat uit onze gesprekken kwam was het hebben van een goede “zit”. Bij de gekozen bank konden we kiezen in diverse hardheden voor het zit en ook voor het rugkussen. Daarna was het de uitvoering, ronde poten of sledes, smalle of bredere armleuningen, wel of geen hoofdsteun. En dan de stof die in het moodboard terug moest komen. In dit geval is er gekozen voor een lichte stof, maar dan wel een aquaclean stof. Gezien de samenstelling van het gezin met kinderen en aanhang word er “geleefd” op de bank. Dan zit een ongeluk in een klein hoekje en is het prettig dat je weet dat je veel vlekken er makkelijk uit krijgt. Nadat ze hadden gevoeld dat de stof heel zacht was waren ze snel overtuigd dat het deze stof moest worden. Bij de volgende bestelling van de andere zithoek was dit gelijk ook een eis aan de 2 nieuwe sofa’s.

Natuurlijk was het voor ons heel makkelijk om gelijk ook een nieuwe tv en audio set te adviseren, leveren en installeren. Met name de Sonos set word in alle hoeken en keuken gebruikt en gaat zelfs in de zomer mee de tuin in.

Al met al is het een totaal project geworden waar we een aantal meubelen hebben hergebruikt, de kleuren overal hebben doorgetrokken en toch het unieke van iedere hoek samen met de kunst aan de muur hebben weten te bewaren.

Bekijk andere binnenkijkers