Binnenkijken bij de familie Schuurbiers

In Bergen op Zoom woont de familie Schuurbiers. Dennis, Marieke en hun drie kinderen Veerle, Lieve en Mirthe. Vandaag stappen we bij hen naar binnen.

Op de vraag hoe zij met PRACHT in contact kwamen, vertelt Marieke: “Vanwege een lamp. We hadden al een lamp van het merk Flos Smithfield. Die hadden we ooit al eens gekocht bij PRACHT. De Flos Smithfield paste prima boven onze vierkante tafel, maar omdat we een grotere tafel hadden gekocht, was één lamp niet meer genoeg. Een belletje naar Rick dus. ‘Geen probleem’, zei Rick, hij ging een tweede voor erbij bestellen. Rick heeft de oude en nieuwe lamp voor ons omgebouwd van halogeen naar ledverlichting. Dit deed hij in zijn werkplaats in de winkel. Daarbij is Rick een perfectionist. Hij vond het lichtschijnsel nét niet hetzelfde ogen. Daarom heeft hij voor ons de oude lamp  vervangen voor een nieuwe. Ook heeft hij al het schakel materiaal aangepast zodat we de lampen zowel met de schakelaar als met een app op de telefoon kunnen bedienen”.

Spiegelen
Dennis: “Vanwege onze keukenverbouwing met nieuw kookeiland wilden we ook een mooie lamp boven het aanrecht. Als je veel tijd hebt besteed aan het uitzoeken en het design van de keuken, verdient dat ook een mooie lamp. Daarom lieten we Rick de tekeningen van de nieuwe keuken zien. Samen met hem hebben we een lichtplan gemaakt. We wilden gebruik van natuurlijke materialen, maar verder kwamen we niet”. Marieke: “Ik denk altijd wel dat ik weet wat ik wil, maar het pakt toch het beste uit als iemand anders iets heel nieuws inbrengt. Zo stap je uit je eigen comfort zone. Rick stelde één smalle lange lamp voor, de Bamboo armatuur van Lighture voor de rust. Voor de materiaalkeuze had hij een kistje met allerlei blokjes en kleuren. Omdat onze nieuwe tafel van hout is, en de twee Flos lampen van aluminium., stelde Rick voor dit in de keuken te spiegelen: een strak kookeiland met houten lamp om het strakke juist te breken”.

Van de lamp naar de muur
Omdat de lamp boven het aanrecht zo mooi is, adviseerde Rick ook een wandlamp genaamd Tibo van TossB te installeren. Het schijnsel van deze wandlamp belicht nu ook de lamp boven het aanrecht. ‘Als je dat niet doet, zie je alleen de lichtstralen op het aanrecht, maar de lamp zelf niet’.

Van de muur naar het kastje gestuurd worden
Door de opstelling van de nieuwe tafel paste de oude kast niet meer in de ruimte. Op de website van PRACHT zagen we de kasten van het merk Kettnaker. Speciaal voor deze kasten hebben we een afspraak gemaakt in de winkel. Na een uitgebreid gesprek met Jean-Pierre hebben we door middel van kleurenstalen en voorbeelden in de winkel de wensen voor de indelingen besproken. ‘Wat wil je, waar moet ie aan voldoen zo was het handig als onze luidspreker in de kast zou komen. ’ Mooi in de ruimte, strak, mooie ledverlichting in de open gedeeltes, genoeg opbergruimte, een gedegen uitstraling, geen 13 in dozijn en tijdloos. Hiermee is Jean Pierre aan de slag gegaan en hij heeft vijf verschillende ontwerpen aangeleverd. Deze hebben we in een vervolgafspraak besproken en gekozen. De levertijd van de kast duurde wel even. Twee maanden, maar dan heb je ook wat. Maatwerk. Het is een unieke kast geworden helemaal naar onze smaak. Voor de grap hebben we hem kast “Dennis” genoemd. Ooit komt er in de woonkamer nog een kast “Marieke”.

Gewaagd behang
Pracht kwam de …Kettnaker kast met twee personen vakkundig in elkaar zetten. En ook het nieuwe behang plakten ze naadloos aan elkaar. Nooit geweten dat PRACHT ook behang verkoopt. Dit behang wat we nu hebben, is puur het idee van Jean Pierre. Hij kwam er zelfs voor bij ons thuis. Wij dachten gewoon een leuk patroontje, maar Jean Pierre dacht daar anders over: ‘Ik weet niet of jullie het te heftig vinden maar het is wel heel gaaf. Hij had de ruimte op de computer uitgetekend met de kast, de lampen en het behang. Hierdoor waren we overtuigd dat de ruimte er perfect uit zou zien. Alles is hierdoor in één keer af, een geheel! De Flos Smithfields, de keuken, de lampen, alles matcht en vormt een PRACHTIG totaal plaatje.”

PRACHT Wonen over dit project:

We hebben voor Dennis en Marieke een 3d rendering gemaakt om de situatie in beeld te brengen. `Dit gaf een beter beeld over hoe zaken eruit kwamen te zien. Na een enthousiaste ‘ja’ zijn we voor ze aan de slag gegaan.

Bekijk andere binnenkijkers