Als je er qua inrichting niet uitkomt, heeft een ander die frisse blik”

Miranda: “Ons droomhuis hadden we gevonden. In Bergen op Zoom. Alleen toen Hans en ik over de inrichting praatten, konden we niet anders concluderen dan dat onze smaken verschilden. Vooral voor onze woonkamer zochten we een stijl waar we ons allebei in konden vinden. Als je er samen niet uitkomt, is het fijn als een ander ideeën inbrengt. In ons geval was dat Jean-Pierre van PRACHT Wonen.

“Het kiezen voor de stijl vonden we lastig, maar ook de indeling. Hoe zetten we de eethoek neer, welke bankopstelling? We hadden allebei geen idee. Wel wisten we: we willen iets nieuws om er samen een eigen plek van te maken. ‘We hebben hulp nodig’, besloten we. Doordat mijn zus met de inrichting door PRACHT was geholpen, dachten we aan hen.  Zodoende zijn we met Jean-Pierre gaan praten. Hij is langsgekomen om de mogelijkheden in huis te bekijken. Alles werd opgemeten en in kaart gebracht. Op basis daarvan zijn er drie 3D ontwerpen gemaakt. De simpele vraag op ons ‘complexe’ vraagstuk die we toen gepresenteerd kregen was: ‘Welke opstelling is het mooist?’ Kijk, dat helpt!

Samen snuffelen

Allebei vielen we voor de opstelling die er nu staat, waarbij de banken onze woonruimte in tweeën deelt, maar dan in de lengte. Dat was meteen een verrassende stap in de goede richting. Daar waren we zelf zeker niet opgekomen. Ook de eethoek en extra zitje worden bepaald. Na de opstelling kwam de fase van meubels uitzoeken binnen een bepaald budget dat we hadden afgesproken. Het betekende samen met Jean-Pierre snuffelen in de boeken, waarbij hij ook voorstellen inbracht. Ook fysiek nam hij items mee, zoals de barkrukken aan het keukenblok om te kijken hoe het zou staan. Ik vond die zo mooi, die mocht hij meteen laten staan. Hans was het daar 100% mee eens.

Mijn lievelingsplekje

Jean- Pierre liet op internet de Montis stoeltjes zien. We reageerden allebei enthousiast, waarop hij voor ons een bezoek aan de fabrikant regelde. Eenmaal daar op bezoek bleken de stoelen net zo mooi, al niet mooier als online. Deze twee fauteuiltjes met tafeltje vormen samen mijn lievelingsplekje. Ikzelf ontbijt hier iedere ochtend, maar vooral is dit plekje ideaal om te borrelen. De hele avond kunnen Hans en ik hier zitten, zonder tv, een drankje erbij en kletsen. Ook zo fijn aan deze stoelen: je kunt ze ook makkelijk draaien om de tuin in te kijken of andersom, de woon- en keukenruimte in.

Afwisselende plekken

Het leuke aan de opstelling is dat we voor elk moment van de dag een plekje hebben. Wij lunchen meestal aan de bar. In de avond eten we aan de ovale keramieken tafel van Metaform. Zo handig, keramiek, want het is 100% krasvrij en je kunt er zo een hete pan opzetten. En borrelen of ontbijten doen we vlakbij het raam. Het is fijn dat die afwisseling er is.

Gewaagde keuze
Wat voor ons wel spannend was, was het wandmeubel Air van Spectral. Een zwevend en elegant systeem waarbij alle kabels prachtig zijn weggewerkt en onze soundbar van Sonos en tv van Samsung in het geheel ‘opgaan’.  We hadden de kast alleen van een plaatje gezien. We waren zo benieuwd hoe dit zou uitpakken. Maar moet je kijken! Zo mooi ook, dat zwarte vlak wat, op advies van JP, erachter is geschilderd door onze schilder! PRACHT had precies het ontwerp en de afmetingen aan hem doorgegeven. Voor de kleurstelling was Jean-Pierre een aantal keren aan huis geweest met staaltjes. Staaltjes voor de Design on Stock bank, de kleuren van de muur, de uitvoering van het Miinu karpet bij de bank, in samenstelling om te kijken of dit alles ook bij onze vloer paste. De muur, onze krukken van KFF, de banken. En met de komst van de karpetten bij de banken (Miinu karpet) en bij de fauteuils (Perletta karpet) kwam de kerst op de taart.

Lampen variëteit
Eenmaal het interieur op zijn plek, kwam de verlichting aan bod. Er is hiervoor een verlichtingsplan gemaakt, rekening houdend met ons budget. We hebben ook lampen van PRACHT hergebruikt vanuit mijn vorige huis. Alles was bespreekbaar. Ik vond dat er nog iets in de hoogte miste. Daarom hebben we gekozen voor een grote lamp die hoog boven de tafel zou hangen. Omdat er geen stroompunt in het plafond zat, viel de keuze op een grote stoere arm. Ik vind het zelfs leuker zo. Ook had ik een wens: ik wil overal dimmers op die ik kan bedienen vanaf mijn Ipad met het huissysteem Casambi. Makkelijk en ideaal om de sfeer te bepalen. Erg blij ben ik met de wandlamp in de vorm van een wit blok die naar boven schijnt. Deze hoefde niet eens gefreesd te worden, want Rick, de licht specialist van PRACHT Verlichting, wist hem rechtstreeks op de stroomdraad te ‘prikken’. Alle verlichting samen maakt alles extra sfeervol.

Met behulp van PRACHT, voelen wij ons nu echt thuis. Ons gezamenlijk plekje.

PRACHT Wonen over dit project:

We hebben de woonkamer/keuken ingemeten en na de oriëntatie van hun wensen hebben we diverse indelingsvoorstellen, een eindmoodboard en een stalen voorstel gedaan. Om alles te verwezenlijken hebben we een technische aanpassing op muur gemaakt, een plint vervangen ivm wegwerken bekabeling en een vlakvoorstel voor schilder op de muur (met kleuradvies). Verder hebben we een lichtvoorstel gedaan met behoud van aantal lampen.

Bekijk andere binnenkijkers