Binnenkijken bij Judith en Ward
Het begon met een fauteuil. Eigenlijk een verjaardag cadeau! Ward, mijn man, wilde er graag een voor zijn verjaardag. Via het internet kwamen we bij een winkel in de regio uit. Maar de stoel die we op de website hadden gezien vonden we in het echt niet mooi. Wél viel ons oog op een fauteuil van Label. Daar zouden we nog even over nadenken. Kort erop fietste ik door de stad van Bergen op Zoom, toen ik opeens de fauteuil van Label in de etalage bij PRACHT zag staan. Hé, daar hebben ze ‘m ook. Ward en ik zijn daarom samen langsgegaan om te gaan proef zitten.

Even wegdraaien
Wordt het de Gigi of de Hidde van Label? Twee varianten en een leuk dilemma. We werden daarbij erg fijn geholpen. Jean Pierre van PRACHT nam echt de tijd voor ons. Alle verschillende mogelijkheden tussen beide stoelen, ook qua bekleding en zitstand, passeerden de revue. Jean-Pierre vroeg ‘wat wil je, wat vind je belangrijk, wil je erop in slaap vallen?’ Ward mocht deze vragen beantwoorden. Hardop denkend wilde Ward graag een stoel waar hij zich lekker in kon terugtrekken, maar die ook naar onze houtkachel kon omdraaien. Zeker als de kinderen tv kijken, dat hij soms even kan wegdraaien om even in alle rust te zijn. Ook op zijn wensenlijst stond: een stoel die op zichzelf ook een mooi object is.

Duizend en één…
Het werd de Gigi. Deze stoel tipte alles van onze wensenlijst. ‘Maar welke kleur willen jullie?’, vroeg Jean-Pierre. Je hebt de keuze uit duizend en één verschillende kleuren en materialen. We kwamen uit op een lichte kleur, daar waren we het samen snel over eens. Alleen twijfelde ik of een lichte kleur zou matchen met ons karpet. ‘Is het anders mogelijk dat je een keer komt kijken?’ Jean Pierre vond dat een prima idee. Hij beloofde verschillende stoffen mee te nemen en zowaar: ook de Label Gigi!

Zeg ‘s eerlijk
Die dag van zijn komst zagen we meteen dat de stoel prachtig tot zijn recht kwam. Met zijn drieën zijn Ward, Jean Pierre en ik op de grond gaan zitten om het geheel op ons te laten inwerken. Ik vroeg Jean-Pierre: ‘Jij komt met een frisse blik. Wat vind jij nou van het geheel in deze kamer, eerlijk zijn.’ Hij gaf toe dat het huidige karpet te druk was bij de kleur die we hadden gekozen voor de Gigi. De vlakken in het dessin leidden af. Maar wat hij het meest storende vond in de kamer, was het kastje en het televisiemeubel met alle electronica. Die frisse blik van Jean Pierre liet ons niet meer los. Die avond konden wij niet anders dan beslissen, dat met zo’n prachtige stoel en nieuw karpet, de rest ook moest worden beetgenomen. Door corona was onze vakantie toch geannuleerd en hadden we het geld ervoor over.

Tekensessie
We zijn bij PRACHT in de winkel met elkaar gaan tekenen. Na twee uur schetsen, schoot bij mij de wens te binnen om de televisie volledig in de kast te integreren. Onze eerste ideeën schoven we gewoonweg van tafel. Nieuwe koffie erbij en nieuwe schetsen. Wat wij wel heel belangrijk vonden, is het gebruik van natuurlijke materialen. Die zie je ook terug in de afwerking van ons huis. Jean Pierre stelde voor om daarbij ook de grootte en lengte van de muur te gebruiken. ‘Met een zwevende kast benadruk je de lengte nog meer’. We kwamen er toen best snel uit. De optie om verlichting in de kast aan te leggen, was nog best een meerprijs, maar inmiddels ben ik zo blij dat we daar niet op bezuinigd hebben! Moet je zien hoe sfeervol!

Verregaande service
Het eindresultaat is verbluffend. Het klopt allemaal. En het is heerlijk om met je blote voeten op het karpet te lopen. Zo zacht en warm. De akoestiek in de kamer is er ook beter door geworden. Het geeft ons huis nog meer een thuis gevoel. De kast hebben ze heel professioneel opgehangen met de muziekinstallatie van Bose eronder. Dit is niet standaard, Richard heeft hier een speciale beugel voor gemaakt. Zo kunnen ze toch radio luisteren terwijl de kast dicht zit. Het geluid wat dit teweeg brengt is machtig. We luisteren nu veel meer muziek. Wat ik echt klasse vind van PRACHT, dat ze zelfs ons schilderij boven de zwevende televisie kast precies netjes erboven ophangen. Het portret boven onze bank verplaatsten ze ook nog even. Die persoonlijke touch van PRACHT en betrokkenheid maken voor mij het grote verschil. Naast het feit dat ik het support your local concept omarm. Ik hoop echt dat mooie winkels als PRACHT in onze mooie binnenstad kunnen blijven.

PRACHT Wonen over dit project:

We hebben de woonkamer ingemeten en daarna de situatie uit geschetst. Met een akkoord op het eindvoorstel op de Kettnaker kast indeling hebben de we bestelling gedaan. Tijdens het installeren van de kast hebben we een de Bose 700 soundbar, op wens van de klant, onder het meubel gemonteerd.

Bekijk andere binnenkijkers