Sfeervol slapen en badderen

“Ik wilde goede verlichting in mijn slaap- en badkamer. Niet zo’n lamp die eenzijdig aan een draad naar beneden hangt, maar licht dat echt de hele kamer ‘ophaalt’. Een lamp die kan schijnen naar verschillende richtingen binnen dezelfde ruimte. Mijn man en ik gingen hiervoor al een paar keer kijken bij PRACHT. Daar zagen we een model dat precies hieraan voldeed.”

“Het is de lamp Modular Nomad die vanuit één centraal punt met een stoere buigbare arm uit het plafond komt en vier verschillende spots heeft. Die kunnen afzijdig

van elkaar een richting kiezen. Ik las op de website van PRACHT dat Rick Lancel ook advies geeft over hoe iets te verlichten en welke ophangmogelijkheden er allemaal zijn. Hij kwam zelfs naar ons huis om de slaap- en badkamer te komen bekijken op lichtbehoefte. Het resultaat? Onze slaapkamer is ‘groter’ en warmer geworden, want elke leuke muur en hoek komt goed tot uitstraling. Dat is letterlijk het woord: deze lamp geeft uitstraling. Tezamen met de muurlampen Vibia Puck die Rick heeft opgehangen, is onze slaapkamer een heerlijke sfeervolle ruimte geworden. De badkamer kreeg hetzelfde effect: sfeervolle verlichting goed gericht op de belangrijke plekken: spiegels, bad en douche”.

Wow!-ervaring

De woonkamer kwam ook aan de beurt qua verlichting. Soms snuffelde ik ook op de website van PRACHT-Wonen.nl om te kijken wat er nog meer te bestellen was dan wat ik in hun etalage of winkel zag. Ik zocht iets heel speciaals, maar had eigenlijk geen idee wat. Ik had al zoveel lampen gezien, ook in winkels in Breda. Het was Rick die met een suggestie kwam: ‘ik heb iets voor u dat meer als kunst gezien kan worden, dan als lamp’. Het was de ‘Oh Mei Ma’, van ontwerper Ingo Maurer, liefde op het eerste gezicht. Rick adviseerde eveneens deze lamp in de witte uitvoering te nemen, want ik had nog plannen voor de inrichting van de rest van de woonkamer. Een neutrale kleur is dan makkelijker, en dit advies klopte later. ’s Avonds is het gewoon een genot om de lamp aan te doen. Een wow!-effect. Het aangename was ook dat Rick zei: mocht je na twee weken toch twijfelen, dan nemen we hem gewoon weer mee. Maar deze lamp is nooit meer weggegaan natuurlijk.”

“Ik wilde een hele nieuwe keuken. De keukenleverancier bood aan ook verlichting aan te leggen, maar na de fijne samenwerking met Rick wilde ik dit persé bij PRACHT laten. Het betekende een gezellige samenwerking tussen de keukeninstallateur en Rick, waarbij spots – genaamd de Orbit Bogd – vanuit het plafond, nee, ik moet zeggen geïntegreerd in het plafond schitterend schijnen op de juiste plekken van de keuken. Ook de planken hebben het warme schijnsel van PRACHT gekregen. Boven het aanrecht hangt uit het plafond de Coco van Jacco Manis van 160 cm. Moet je zien hoe sfeervol allemaal. Ik kan nota bene alle verlichting via mijn telefoon bedienen via de app Casambi. Dat zat ook bij alle service en adviezen van PRACHT. Ook bovenop het keukenblok ligt een lichtstreep die ik kan dimmen en versterken. En in de ‘koffiebar’ is ook kleur en intensiteit precies af te stellen op sfeer. ”

Vliegende vogels door de kamer

“Boven de eettafel ontbrak nog een bijzonder lichtpunt. Ik had mooie omgedraaide potten gezien die als een kroonluchter naar beneden konden hangen, maar toch, het was een beetje deja vue. Toen ik weer eens in de catalogus van PRACHT bladerde, had ik een wow- wat is dat-moment. Vogels van glas van het merk Brodis, the Night Birds. Ze intrigeerden me. Alleen, een catalogus is anders dan werkelijk zien. Rick wist dat er klanten waren in Bergen op Zoom die ze ook hadden hagen. Hij regelde een bezoek. We zijn gaan kijken, drie vogels die bijna over het water van de plaat leken weg te vliegen! Prachtig. Maar zou het ook bij ons passen? En hoeveel vogels zouden wij dan nemen? Rick regelde een simulatie op de computer. En sindsdien vliegen de zes vogels op exact de goede hoogtes boven onze tafel.

“De woonkamer is nu een heerlijke plek. Een PRACHT-plek. Jean Pierre heeft enorm meegedacht hoe de juiste opstelling te hebben. De ruimte vond ik lastig: schuifdeuren, een zijdeur en twee ramen. Hoe moesten we nu de meubels plaatsen? Mijn man houdt van tv kijken, maar ik wilde geen standaard televisiekamer. Het Kettnaker wandmeubel met schuifpaneel heeft dit dilemma perfect opgelost. De tv zien we niet wanneer ik overdag de schuifdeur ervoor rol. Het behang achter het wandmeubel gaat trouwens smaakvol over in de kleuren van het wandmeubel. Ik wist helemaal niet dat PRACHT ook in behang deed! De keuze in behangsoorten is gigantisch bij PRACHT. Rick tipte nog de verlichting alleen onderaan de wandkast aan te leggen. Deze LED strips met afstandsbediening zitten nu in de planken gefreesd. De twee draadloze USB-lampen van het merk Menu die we zomaar cadeau kregen van Jean Pierre doe ik af en toe aan voor de extra gezelligheid.”

De hoekbank van COR is speciaal op aanraden van Jean-Pierre pontificaal in het midden gezet. Het model is expres ‘laag’ gekozen, want nu, wanneer ik de kamer binnenstap loop ik niet tegen een gevaarte van een bank op. Het feit dat de keramieken salontafels van Metaform en het kleed van Miinu alles tot een geheel maken, doet ons iedere dag weer genieten van het ensemble. Met de hanglamp als kers op de taart. En eigenlijk, als mijn man ’s avonds de televisie aanzet met het platte scherm van Samsung en het Bose systeem voor het geluid, dan kruip ik graag in een film met alsnog een fantastische televisiekamer…of misschien wel bioscoopkamer?”

PRACHT Wonen over dit project:

Gestart met inmeten ruimte en dit vertalen in een 2 d plattegrond voor de maatvoering deze naar 3d vertaald voor indruk wandmeubel en bank tov de ruimte (zie foto’s). De klant overtuigd dat de bank niet te dicht bij de deur te zetten, maar juist midden in de kamer om zo eigenlijk meer ruimte te creëren. Bestaande fauteuil ingepast bij de nieuwe kast en sofa.

Stroompunten achter wandmeubel bepaald en verlegd alsmede verlichte lijst voorzien van nieuw stroompunt. Wand behangen en vervolgens meubel opgebouwd met geïntegreerde ledverlichting.

Bekijk andere binnenkijkers