Vandaag heb ik een date met Jean-Pierre. Ja, ten tijde van corona voelt dat gewoon zo. Uiteraard geheel platonisch en alléén vanwege mijn liefde-op-het-eerste-gezicht met een fauteuil van Label, maar het feit dat er een straks een mens langskomt buiten de postbode om voelt bijna als een date! Dus hup, WEG, joggingbroek, laat ik mij vandaag eens als een volwaardig mens aankleden.

Aanlokkelijk aanbod
De reden voor deze rendez-vous is dat Jean-Pierre mij onlangs een aanlokkelijk aanbod deed: “Zou je de fauteuil misschien even thuis willen zien staan?”, waarop hij volgde: ‘Ik kan hem wel even langsbrengen’. Dat liet ik mij geen twee keer zeggen! Een PRACHT van een Label thuis proefzitten en ook nog eens wat gezellige aanloop.

Op z’n Brabants
Dat Jean-Pierre’s bezoeken altijd corona proof zijn, is vandaag ook nog eens dubbel en dwars een garantie, want de fauteuil van Label wordt door mij buiten geprobeerd. Label heeft namelijk een stoel ontworpen voor buiten, genaamd de Hidde Outdoor. Daarom wacht ik Jean-Pierre op in mijn ‘buiten kamer’, een door mijn man gebouwd tuinhuis alias veranda. Een heel leuk plekje om overdekt maar volledig in contact met de tuin te loungen. ‘Kom maar achterom’, app ik Jean-Pierre, volledig op z’n Brabants! Mijn integratie gaat met sprongen vooruit, al zeg ik ’t zelf.

Veranda vibes
Opeens hoor ik wat gestommel. Ik zie een doos met twee benen eronderuit de tuin in lopen. Dat zal ‘m zijn. ‘Koffie Jean-Pierre?, roep ik ‘m toe. Met een grote grijns komt zijn hoofd achter de doos vandaan. Dat wil hij wel. Terwijl ik binnen koffie zet, zie ik hem buiten de doos voorzichtig uitpakken. Ondertussen kijkt hij met een nieuwsgierige blik naar de ‘tuinkamer’. “Leuk plekje, Eva!, complimenteert hij, ‘ik snap wel waarom jij deze Label wilde proberen. Ik heb eventueel ook nog een nieuwe Cor Farmer en een Cuero Mariposa voor buiten. Label heeft ook extra buiten stoffen gekregen.” De keuze is reuze, ik hoor het alweer. Maar ik viel voor ‘de Label Hidde Outdoor’, ik was meteen gevallen voor zijn looks, de hangmat constructie, licht achterover hellend, en ook het uitneembare weerbestendige kussen. Ideaal voor deze veranda vibe die ik wil creëren. Terwijl we vervolgens samen aan onze koffie nippen, vraagt Jean-Pierre, of hij straks een beetje mag schuiven met de inrichting, om plek te maken voor de stoel.

Gevaarlijke suggesties
Nog geen tien minuten later is mijn tuinkamer tien keer leuker. De Label heeft een pontificale plek gekregen naast mijn krakkemikkige brocante schommelstoel. Ik zie mijn man en ik hier al ’s avonds genieten, misschien na een korte discussie wie dit keer in de Label mag? ‘Dit gaat wel goed komen Jean Pierre!’, deze fauteuil heeft zijn PRACHT plekje gevonden! Die gaat hier niet meer weg, besluit ik kordaat. Meteen smachtend naar zo’n avond met comfort en ontspanning. Hopelijk wordt het dit weekend al warmer, ik kan niet wachten om hier een wijntje te nuttigen!” Nog voordat ik het besef, plant Jean-Pierre een hardnekkig fantastisch idee in m’n hoofd: “Ken je de Heatsail buitenlamp verwarmer?”

Buizen in buitenlucht
O jee, dit wordt wederom een aanlokkelijk aanbod, net als dat ‘even langsbrengen’, ik voel het aan mijn water. “De Heatsail is een terraslamp, werkelijk prachtig om te zien, en verwarmt ’s avonds zeer aangenaam. Zo kun je alle seizoenen hier zitten”. En we krijgen binnenkort trouwens ook nog nieuwe televisies die door hun scherpe schermweergave ook geschikt zijn voor buitenlicht. Kun je ook nog lekker buizen in de buitenlucht. ”

Knock-out
Oh oh, deze date aan huis heeft lichtelijk desastreuze gevolgen voor mijn portemonnee. Uiteraard gaan deze twee suggesties totaal NIET meer uit mijn hoofd. Ik zie mij al genieten van de tuin, met een warme straling op mijn gelaat in de avond, samen gezellig kijkend naar ons favoriete programma. Deze interieur fetisjist heeft weer een paar PRACHT KLAPPEN GEKREGEN van Jean-Pierre. Dit was geen date, maar een knock-out. Maar wel met fantastische impulsen voor komend jaar!

Meer informatie over Eva en meer blogs vind je hier.

Lees andere blogs