Op zich moet je bij mij niet zijn als het om digitale zaken gaat. Ik heb nul, komma zero verstand van installaties, gadgets en streaming shizzles. Ik ben inmiddels gedegradeerd tot ‘oen van het gezin’, waarbij de kinderen mij de afstandsbediening uit handen grissen om het toch maar weer te fixen wat ik net heb veroorzaakt. Een bevroren beeld, een dwaling in mijn menunavigatie of een impasse mijnerzijds bij mijn wens terug te kijken wat net de revue passeerde tijdens het journaal, wat ik net niet verstond.

Apps, gadgets, plug-ins, de spelcomputer WI aansluiten, ik blijf het een uitdaging vinden. Menigmaal roep ik vloekend tegen SIRI (is dit de Franse variant van Google??) , ‘Hey Siri, turn off the lights’. Naar mijn smaak reageert ze net te langzaam en roep ik provocerend door het huis: ‘gewoon een aan- en uitknop, zoveel makkelijker!’ Het helpt misschien niet mee om vervolgens ‘Stomme Siri’, te roepen bij mijn verzoek toch écht de lampen uit te doen. Ah wel…nu kunt u mij een beetje plaatsen in de boze wereld van innovatie: als opper digibeet van het gezin.

Trouwens, heerlijk vind ik het om gewoonweg de schuld hiervoor te geven aan mijn man. Na al 23 jaar samen zijn en meneer Van Dorst een immer paraat handige Henkie is, ben ik des temeer ‘achter gebleven’. Hij springt altijd in de bres. Zo leer ik natuurlijk nooit iets. Tel daarbij op twee vlotte digi-wijze pubers en mijn kans om bij de tijd te blijven op audio en beeldinnovatie is tot Sero % gedaald. Is dit geëmancipeerd? Zeker niet.

Hoe bijzonder is het dan toch, dat ik mij deze blog mag buigen over de Sero van Samsung. Sero verstand van, maar aan mij heb je wel een nieuwsgierige! Dat dan weer wél! En het feit ‘dat je er van alles mee kunt’, fascineert mij ook, want mijn honger naar nieuwe ervaringen is altijd breed georiënteerd. Ik sluit niks uit, zelfs digi-dingen-meemaken niet.

Helaas kan ik de Sero van Samsung nog niet in levenden lijve ontmoeten. Dat zou natuurlijk het allerbeste zijn. Kijken, voelen, ervaren, meemaken. Maar daarvoor moeten we nog even geduldig – met z’n allen- wachten tot half November. Dan is het exemplaar demonstreerbaar in de winkel van PRACHT, exclusief in de regio trouwens! Best uniek, vind u niet?

Ik moet mij dus beperken tot naslagwerk. – ’s Werelds eerste roterende TV die ook verticale content perfect toont -Klinkt fascinerend. Ik zie bijna een draaimolen voor me. Maar die associatie klopt niet. Meteen sla ik aan op zijn uitvoering! Kijk dat scherm nou! Waanzinnig. ‘The all-in one Floor-stand’ betekent, zo lees ik, dat ik de Sero overal zou kunnen neerzetten, in welke ruimte dan ook. Kijk, als interieur fetisjist, laat mij dat wél kwispelen. Menig televisie is een doorn in het oog. Niet The Frame natuurlijk, waar ik onlangs voorbijliep in de winkel van PRACHT en dacht dat het een schilderij is… die niet, maar over het algemeen is een beeldscherm een groot rechthoekig vlak. Maar zie The Sero: prachtig om te zien.

Ik vervolg met lezen: ‘Een TV die je volledig kunt integreren in je individuele levensstijl, eigenlijk is het meer dan een TV.’ Och hemel, het wordt toch niet te ingewikkeld hoop ik? Kan ik er ook mee….tja wat eigenlijk? ‘Speciaal ontworpen voor mobiele content en ideaal als je veel video’s op social media kijkt’. Oeps, betrapt! Dat doe ik best vaak ja. Heerlijk vind ik dat, beetje domweg scrollen door Facebook of Instagram. Natuurlijk doen mijn kids andere social media bezoeken, TikTok, Snapchat, we kijken wat af met z’n allen! Maar waarom is de Sero hier ideaal voor dan? Het antwoord lees ik snel: ‘Verreweg de meeste video’s online, 90%, zijn in portrait geschoten en The Sero past zich dan, indien nodig, aan door de beeldweergave een halve slag te draaien. Goede beeldkwaliteit zonder hinderlijke zwarte randen dus.’ Hoe gaaf! Een tv die meedraait met alle mobiele content die ik dus vanaf nu heerlijk groot kan bekijken!

Kijk, en als Richard van PRACHT dan even het één en ander komt installeren, dan wil ik écht wel mee gaan in de tijd hoor! Hierrr met die Sero!

Meer informatie over Eva en meer blogs vind je hier.

Lees andere blogs