Dicht, maar toch open!

Het blijft een vreemde gewaarwording, zo’n vrijwel lege Markt in het hart van Bergen op Zoom. Daar waar het normaal altijd scharrelt van gezelligheid. Ondanks de stilte, toch even heel fijn, om een snuif van de stad op te nemen. Zelfs met mondkapje op snuif ik de gevels ‘in’ en neem ik de stad in mij op. Thuisscholen, thuiswerken, thuispoetsen, de lockdown vreet aan ieders gemoed. Ook de mijne.

Ik steek diagonaal het plein over, de Bosstraat in, benieuwd naar wat PRACHT in de etalage heeft gezet. Alles schijnt vernieuwd te zijn, hoorde ik mijn man enthousiast zeggen. Beide zijn we interieurliefhebbers dus slaan ‘aan’ op nieuwe etalages en aanbod. Ook zou er binnen een grote verbouwing hebben plaatsgevonden. Een trap eruit? Verplaatst? Dat bezichtigen laat nog even wachten tot na de lockdown. Nu houd ik het bij PRACHT raamplezier.

Wat blijkt? Mijn man heeft niet overdreven. Eenmaal voor het winkelpand ontwaar ik een geheel nieuw assortiment. Nieuwe banken, stoelen, lampen. Een nieuwjaar bij PRACHT betekent dus echt: NIEUW. We mogen dan wel niet binnenstappen, de items zijn aanlokkelijk genoeg om meteen mijn pas in te houden.

O jee, mijn oog blijkt steken. Liefde op het eerste gezicht. Die stoel!! Een must have van heb ik jou daar. En jawel, daar komen mijn eigen gretige ‘heb-grage’ argumenten al opdoemen: ‘tja, wintersport is geannuleerd, dus we moeten ons plezier toch binnen zoeken!’.  Nog enkele minuten sta ik likkebaardend tegen het raam aan te zwijmelen. In vervoering en op dreef steven ik op huis aan: missie stoel als stip op de horizon. Eerst manlief overtuigen.

Hoe ik dat voor elkaar krijg, is altijd een delicaat proces. Maar dit keer gooi ik de advisering van Jean Pierre in de strijd. Met zijn advies sta ik immers sterker.

Dat de designstore helemaal niet dicht is, bewijst Jean Pierre onmiddellijk met zijn reactiesnelheid. Binnen 15 minuten kreeg ik een verbluffend antwoord op de chat: “Zou je de stoel misschien even thuis willen zien staan?”, waarop volgend: ‘Ik kan hem wel even langsbrengen’. Kijk, die winkel is dus helemaal niet dicht. Dat lijkt maar zo! Mailen, bellen, appen, chatten, binnen een mum van tijd krijg je Rick1, Rick2, Richard of Jean Pierre aan de ‘lijn’. Dicht maar toch open. Een welkome ervaring ten tijde van lockdown.

U voelt hem al aankomen. Mijn volgende blog. Ben zelf ook benieuwd hoe die gaat worden…wanneer Jean Pierre mij de zetel hier neerzet! Want ook dat doen ze nog steeds: advies en bezorging aan huis! Ik zal even snel gaan opruimen hier…

Meer informatie over Eva en meer blogs vind je hier.

Lees andere blogs