PRACHT zou PRACHT niet zijn, als er niet altijd een keur aan opties, legio uitvoeringen en een groot scala aan innovatieve mogelijkheden zijn. Noem het ‘een tsunami aan keuze’, waarbij de klant altijd stap voor stap wordt begeleid. Door die veelvoud aan aanbod, ga ik – als tegenhanger- mij in deze blog eens doelgericht richten op één item. Waar zal ik mij op richten? Als ik inzoom op één tak van Jean Pierres shop en focus op interieurdesign, dan ontwaar ik opnieuw een heleboel keuze. Alleen al binnen deze afdeling zijn er diverse merken wandkasten, de beste en meest veelzijdige salontafels, van klassieke zitstoelen tot strakke bankopstellingen. Ik moet verder finetunen…

Zoom ik nog iets dieper in, met nog steeds een haarscherpe pixelsterkte, en mijn keuze gaat naar de fauteuil, dan is er nog steeds reusachtige variëteit. Neem nou de Bertus, de Gigi, de Gustav, de Nosto, Le Sac, de Sinus en The back me up… Persoonlijk voel ik de keuzestress al lichtelijk opkomen. Dat heb ik altijd. Door een veelheid aan opties, slaat mijn aankoopsysteem op tilt. Net als wanneer ik parfum ga snuiven en op het eind met twintig geurstrookjes en kriebelende neus ietwat door gesnoven de kassière aankijk. Welke vind ik nou ‘t lekkerste?!

Maar zelfs binnen het ene item – de fauteuil – wordt het woud der verwachtingen nog groter. Naast de Hidde, de Gigi en ga zo maar door, zijn er talrijke mogelijkheden qua onderstel. Poten die variëren van recht tot kruis, dik of dun, glanzend of mat. Wat te kiezen? Wat te doen?

En wat dacht u van alle bekledingsmogelijkheden? Stel, je kiest de Gigi met kruispoot, dan kun je nog gaan voor wollige bekleding, of strak, kaal, geleefd, lak of leer.

Om het dan helemaal duizelingwekkend te maken, doe daar bovenop het kleurenpalet! Van azuurblauw tot diepdonkerrood en alles doortussen!

Vergeet vervolgens niet de functionaliteiten. Er zijn fauteuils om te relaxen, of juist met actieve zit. Of combinaties daarvan.

Maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben: ze zijn allemaal met zorg door Jean Pierre uitgezocht. En elke klant krijgt hierin uitleg en begeleiding. Het is tenslotte voor iedere klant een belangrijk item voor in de woonkamer. Of het nu is om in te hangen, lezen, te zitten of te doen, de fauteuils bij Pracht bieden maatwerk en comfort.

Jean Pierre zei mij nog, terwijl ik alle fauteuils op mij in liet werken: “Het is net als bij auto’s en kledingstijl, iedereen heeft een eigen smaak en een eigen ‘zit’. Daarom hebben we er heel veel staan in heel veel verschillende uitvoeringen.”

De slogan ‘Kom vooral eens zitten bij PRACHT’ snap ik nu des te beter. En als u dan toevallig mij daar ook ziet zitten, en met een kriebelneus alsof het geurstrookjes zijn, twijfelend mijn stoelendans doe, dan moet u maar denken, dat is Eva maar de Femme Fauteuil met een beetje keuzestress…

Meer informatie over Eva en meer blogs vind je hier.

Lees andere blogs