Luister overal

“Luister overal!” Die twee woorden klinken als muziek in mijn oren! Zeker in dit huis waar twee pubers wonen en daarbij een stronteigenwijze man. Hoe fijn zou het zijn als zij allerdrie “overal luisterden”. En dan vooral: naar mij. ‘Nee, niet OP de vaatwasser, maar IN de vaatwasser. Nee, niet NAAST de wasmand, maar IN de wasmand. U voelt mijn frustratie? Maar deze twee zalige woorden ‘luister overal’ lees ik pontificaal als kop boven de reclame voor de mobiele speaker van Sonos: the Sonos Move.

“Waar u maar bent, de duurzame smart speaker met batterij waarmee je buiten en binnen kunt luisteren. Precies afgestemd op uw luisteromgeving.” Dat zet mij opnieuw aan het denken…wat is ‘mijn luisteromgeving’ dan eigenlijk? Tot nu toe voelt die luisteromgeving zeer klein. Vooral als ik roep dat onze drie honden toch echt een keer uitgelaten mogen worden. Doodse stilte. Nee, daar kan die Sonos Move nauwelijks tegenop, zelfs niet als ik die speaker hun slaapkamer in gooi. Daarentegen…hij schijnt schokbestendig te zijn. Stel je voor, hoe leuk zou het zijn als ik een harde technodreun naar binnen gooi op het aller aller hardste volume. Met ‘diepe bass en breed geluidsveld’ – zoals de Sonos Move belooft – om de pubers toch écht wakker te schudden dat het eten klaar staat. Oh heerlijk om mee te maken hoe ze dan zouden reageren. Zou mij weer tien keer gillen schelen ‘eten is klaar’.

Ja, de Sonos Move. Hoe meer ik erover mijmerde, hoe groter mijn verlangen. Ook voor mijn rustmomenten, de enkele die ik mij gun, zo lekker achteraf in mijn ‘tuinkamer’. Het plaatje zag ik al voor mij, neer vleiend in mijn Hidde tuinfauteuil, een lekker feel-good muziekje, nippend aan een koud glas witte wijn. Ondertussen kijk ik op gewenste afstand naar ons huis waar de drie niet luisterende mensen hangen, stinken en loungen. En toen was ik overstag. Ik heb de Sonos Move dus in huis gehaald. Het was slechts 1 appje aan Jean Pierre en een uurtje later pakte ik hem al uit. De batterij was zelfs al opgeladen. Sindsdien ben ik 1 luisteraar rijker: de Sonos Move, waar ik ook ben, wij verstaan elkaar en ik luister overal.

Huh, wat hoor ik nu? Terwijl ik dit vanuit mijn tuinkamer schrijf, hoor ik over de schutting een enorm kabaal. Het klinkt net als een vol stadion met juichende supporters. Maar hoe dan?! Ik woon in Ossendrecht nabij het voetbalveld, maar dit gejuich is veel dichterbij. Alsof het een groot stadion betreft. Opeens begint mij iets te dagen. Zou Maarten naar de buren zijn gemoved? Met onze nieuwe geluidsstreamer (lees Sonsos box) en juichcape? Mijn hemel, hij zit gewoon voetbal te kijken én te luisteren bij de buren, terwijl hij niet eens van voetbal houdt! Schijnbaar is deze gadget voor hem alweer reden genoeg om on the move te zijn! Luister overal, dat blijkt maar weer. Nu die pubers nog!

Meer informatie over Eva en meer blogs vind je hier.

Lees andere blogs