Ken je die hysterische praktijken in Amerika? Waar honderden mensen zich door één entree duwen van een warenhuis om die reuze kortingen te scoren? Afschuwelijk, toch? Dat zijn ze bij PRACHT absoluut niet van plan, ondanks dat er wel hysterische kortingen gegeven gaan worden. Tot wel 75%! Hiervoor zet Jean-Pierre samen met zijn collega’s twee dagen zijn deuren open; op dag 1 voor trouwe klanten gedurende een gemoedelijke avond, en op dag 2 voor het grote publiek.

Ik voel mijn onrust alweer opborrelen, hier moet een designliefhebber toch bij zijn? Merken als Montis, Metaform, Tonone,Gardeco, Kettnaker, Design on Stock… Deze uitverkoop actie op al het interieur dat nu in de winkel staat biedt kansen waar ik persoonlijk van achterover val, maar gelukkig plof ik dan neer in een heerlijke designbank of iconische fauteuil.

Primeur

Ik heb het al in mijn agenda gezet: 10 en 11 januari om precies te zijn. En ik wil er dus stipt op 17.30, zodra de deuren openen, staan op 10 januari. Want alle vaste klanten én abonnees op de nieuwsbrief krijgen de welverdiende primeur. En ik ben uiteraard zo’n abonnee! En als ik dat niet was geweest, dan was ik dat nu snel geworden. Ik mag mij zélfs een vaste klant noemen sinds ik een prachtige lamp van Tom Dixon heb hangen boven mijn eettafel. Hoe fijn is het om vóór de dag dat de uitverkoop geldt voor het grote publiek, ik al de kans krijg om een mooie slag te slaan?

Ik ben bang dat ikzelf wel af en toe een gesmoord gilletje slaak, als ik de daadwerkelijke prijs ga horen. Ik weet dat ze tussen de 20 en 75% kortingen geven, maar die hoor je pas ter plekke. ‘Maarten, kom snel, deze kunnen we niet aan ons neus voorbij laten gaan’. Ik zie mij al hebzuchtig sissen, kom snel, zullen we hem meteen reserveren? Straks is ‘ie’ weg, want hij gaat voor de helft!’ Tuurlijk houden we het in Nederland gezellig en beschaafd, en lopen we niet over elkaars hoofden, maar een beetje hebberig word ik vrees ik wel.

Mooie merken

Ik mijmer al vooruit over volgende week: ‘zou ik nu echt die salontafel van Metaform mee kunnen nemen voor de helft van de prijs? Ohw, die Durlet Relax Stoel, handgemaakt en onevenaarbaar comfortabel. Ik had er al eens ingezeten, viel bijna in slaap met mijn benen omhoog…kan ik die misschien meenemen met 30% korting? Of die grote klassieker van het topmerk Montis: de Axel, een iconische bank waar het merk zijn interieurstrepen mee heeft verdiend…daar heb ik al een maandje mijn oog op. Deze staat nog maar één maand in de winkel en loopt toch ook mee in deze sale!

Schoon schip

Waarom moest ik denken? Waarom staat ook de Hidde Soft, al 14 jaar een design klassieker, nu opeens in de mega aanbieding? Deze prachtige collectors-item met spinvoet (wordt dus schijnbaar niet meer gemaakt) is speciaal ontworpen voor dames en aangezien ik een dame ben, voel ik mij plots heel erg aangesproken! Waarom gaan al deze tijdloze klassiekers en decoratieve spullen ‘voor een prikkie’?

Er is een verklaring. Eigenaar Jean-Pierre en zijn collega Rick gaan 14 januari naar de grote interieurbeurs in Keulen. Dat wil zeggen: veel, heel veel mooie design. Hoe meer plek er is vrijgekomen in de winkel, hoe meer ze kunnen meenemen. Eerst eruit, dan erin! Daarom maken ze schoon schip en gooien ze rond met de meest extravagante kortingen.

Op salontafels (Metaform, Freistill, Menu en Cor), sommige lampen (Tonone) en heel veel leuke decoratieve spullen (Gardeco’s negritas en Jobby de Cat van Seletti, die met die gouden, bijzondere…ik durf het bijna niet te zeggen… aan- en uitknop in zijn achterwerk). Ook op wandmeubels gaat Jean-Pierre u niet van het kastje naar de muur sturen, want de Vita van Kettnaker kunt u ook zo meenemen met een enorme korting. Nou ja, zo meenemen, er zijn wel een paar voorwaarden…

Meeneemprijzen

Het zijn meeneemprijzen. Dat wil zeggen: jaag en schiet meteen raak, ter plekke. Vooraf reserveren kan niet, dus ik zal ter plaatse moeten komen. Uiteraard past een wandmeubel of bank van Rolf Benz Freistil niet in mijn handtas, maar thuisbezorgen kan, alleen wel tegen de normale leveringskosten. Of zal ik maar meteen met mijn pick-up komen?

Van items van Design on Stock, allerlei rijke warme karpetten tot aan de ultiem comfortabele Fauve bank van Indera en de Conseta-bank van Cor…ik zal mijn koopdrang maar moeilijk kunnen onderdrukken en hoop dat mijn hebzucht in goede banen wordt geleid. Gelukkig helpt het dat mijn huis een beperkte oppervlakte heeft…en onze pick-up een maximaal laadvermogen.

Meer informatie over Eva en meer blogs vindt je hier.

Lees andere blogs