Wie zit lekkerder?
‘Spekkie naar mijn bekkie’ toen ik van de week door Jean-Pierre Stander van PRACHT Wonen werd gevraagd iets te schrijven over twee loungebanken die in hun designwinkel staan. Beide banken zijn van het Duitse merk COR. Zal ik er een review van maken, hoe ik de bank persoonlijk ervaar? Of zal ik het product kritisch benaderen als een ware journalist? Al snel leek het mij veel leuker om er een wedstrijdje van te maken! Twee banken die het tegen elkaar op moeten nemen, en dit keer zit niemand dus op de reservebank.

MELL Lounge versus TRIO
Zo staat bij PRACHT in de designstore opgesteld: de MELL Lounge bank, met haar donkergroene uiterlijk een indrukwekkende verschijning. Met als pittige tegenstander de verstelbare bank TRIO. Beiden zijn ontwikkeld door het Duitse familiebedrijf COR, waarbij in deze fabriek zowel de houtbewerking als stoffering eigenhandig worden gemaakt.
Laat de competitie beginnen!

Nonchalant chique tegen comfortabel stads
Op het eerste zicht oogt de MELL Loungebank wat nonchalant. Ik zie zachte kussens, waar ik vast lekker in kan hangen. Het donkergroen is diep en chique en bijzonder genoeg zijn zelfs de pootjes van dit exemplaar donkergroen gelakt. Ik krijg een hele chique en comfortabele vibe. Als ik dit uiterlijk van de MELL afzet tegen de TRIO dan is de TRIO toch wat meer ‘stads’. Zou dat komen door het zwart-witte patroon van de stoffering? Deze kleurstelling heeft dan ook de naam ‘Tokio’, de moderne metropool van Japan. Hoe zou de TRIO ogen als de kleurstelling in de optie ‘Marrakech’ zou zijn? Warmer! Al bladerend door de catalogus van COR zie ik dat beide banken nogal wat verschillende outfits aan kunnen hebben. Voorlopig zijn beide banken aan elkaar gewaagd en is het gelijkspel.

Zacht en ondersteuning
Op het uiterlijk alleen kan ik natuurlijk niet afgaan. Ik zal ook mijn billen moeten laten spreken. Ik begin met de MELL lounge: ik merk dat ik erin kan hangen, maar zelfs erin weg kan kruipen! De stof voelt heel zacht, als een soort badstof. De MELL scoort onmiddellijk punten. Het staat nu 2 – 0 voor de MELL, want de zachtheid en toch ondersteuning laten mij ruim wegzakken in een rijke oase van heerlijkheid.

Veelzijdig en comfortabel
Met tegenzin kruip ik uit de MELL en steek ik over naar de TRIO. Ik neem plaats en voel meteen, deze is niet zo zacht als de badstofachtige MELL. De TRIO is steviger van stof, het lijkt wol, maar prikkelt geenszins. Ik voel mij heel aangenaam gedragen. Al snel stapt een medewerker van PRACHT op mij af. Binnen een handomdraai verandert hij alle rugleuningen en armleuningen. Het blijken losse elementen te zijn die zijn te verschuiven op het onderstuk. Zat ik daarnet nog in een comfortabele rechte opstelling, nu lig ik opeens in een soort zacht loungebed. Sorry MELL, maar de TRIO maakt gelijkspel: 2 – 2, vanwege de veelzijdigheid én het comfort.

De wedstrijd is nog niet gestreden. Ik val terug in de rugkussens van de MELL. Ze vleien als een rol om mij heen, alsof ik in de bank opga. 3- 2 voor de MELL, toch wel. Alleen het feit dat ik opeens zie dat de TRIO ‘geen’ pootjes heeft, alsof deze bank zweeft boven de vloer, maakt het 3 -3. Dit design is verbluffend ‘lichtvoetig’!
Mijn oog valt nog net op het zachte apalca kussen op de MELL dat als een kers op de taart nog even 4-3 scoort. Al snel blijkt dit een diskwalificering, want dit zachte heerlijke apalcakussen is van een ander PRACHT merk, en dus niet gemaakt door COR. Het blijft gelijkspel.

Tekst: Eva van Dorst-Smit

Meer informatie over Eva en meer blogs vindt je hier.

Lees andere blogs